Noen episoder som har formet meg

Her er jeg i rollen som foredragsholder. Heldigvis følger publikum nøye med!

Det er mange opplevelser, utfordringer og øyeblikk som har formet meg så langt. Mange mennekser som har gjort stort inntrykk og bedrifter og organisasjoner som jeg aldri glemmer. Her beskriver jeg noe av det som har påvirket meg mest, noen høydepunkter fra min CV.

Årets nykommer Confex

Nå begynner snart sommeren å nærme seg, og høsten er godt i gang for meg. Mange spennende oppdrag har kommet inn, og jeg gleder meg til arbeide med dem.


Nå er det siste innspurt før sommeren og hektiske dager. Husk bare på å nyte for-sommeren og stå på denne viktige tiden.


Jeg var så heldig å vinne prisen for årets nykommer hos Confex for 2013. 

 

Oddvar Johnsen presentert av Confex
Denne kommunikatoren kom inn som et skudd våren 2013 på Profesjonell kundeservice i praksis. Med konkrete verktøy og en herlig formidlingsevne, skapte han latter i salen og dro inn den ene toppscoren etter den andre. Senere har Oddvar vært med på flere av våre konferanser innen kundeservice, og på Kantinen 2013, hvor han leverte et forrykende foredrag som virkelig falt i smak hos våre deltakere. Kommentarer som «jeg lo så jeg grein», «helt fantastisk! Det beste foredraget jeg har vært på», og «jeg vil ha mer av ham» er kommentarer som går igjen. Dette er mannen som har kommet for å bli!

Nominerte i kategorien: Kristian W. Mejer, Heidi S. Wiig, Oddvar Johnsen

 

 

Høydepunkter fra min CV

Her med prosjektleder for Kundeservicedagene - 2015 Atle Tangedal

Hovedfag i Kompetanseutvikling, forsvar av hovedfagsoppgaven om karriereutvikling og medarbeidersamtaler til karakter 1,6

Etter mange år med studier var jeg veldig nervøs når jeg skulle forsvare oppgaven min. Ville jeg huske alt? Hva slags spørsmål ville jeg få? Trente på forhånd på selve presentasjonen, og spurte «panelet» om jeg kunne få fem minutter til å presentere oppgaven før de begynte å uteksaminere meg. Utrolig hvor stor kraft det er i presentasjonsteknikk, og jeg var den første de hadde truffet som hadde laget en presentasjon, reiste seg opp og hadde med eget utstyr til første generasjon PowerPoint. For en følelse jeg hadde når jeg gikk hjemover med karakteren 1,6.

 

Mitt første kurs

Mitt første datakurs i Excel høsten 1996 ble spesielt for meg. Det startet med at jeg svimte av, kastet opp og trengte litt tid for å komme i gang. Skihopping har lært meg å aldri gi opp, så etter noen vaklende skritt fikk jeg gjennomført mitt første kurs. Denne følelsen vil jeg nok aldri glemme, og den hjelper meg ofte når jeg skal sette meg inn i andre menneskers komfortsone og følelser.

 

Blueprint Lindorff

Etter nesten 10 år som ansatt, og nesten 12 med alle oppdrag, fikk jeg oppgaven fra Lindorff Group om å lage en Blueprint for hvordan kommunikasjonstrening- og oppfølging, burde gjennomføres i 11 land og 18 kundesenter og for over 2000 mennesker. Etter 6 måneder med Blueprint kunne den leveres og alle mine erfaringer og idéer ble presentert. All den kunnskap jeg hadde opparbeidet ble levert over og da var tiden inne for neste steg.

 

Eget firma

Jeg har hatt eget firma fra 1996, men startet eget AS når jeg sluttet i Lindorff 2012. Så langt har jeg hatt 343 oppdrag for 160 ulike firmaer. Noen omfattende utviklingsoppdrag og noen korte enkeltsekvenser. Plattformen for kundeservice var Bluprint fra Lindorff og ut fra den så laget jeg en egen modell for hvordan jeg mente at et kundesenter bør drives om man legger kommunikasjon som driver. Jeg kaller den «Modell I kundesenterdrift», og den omhandler utvikling og oppfølging av kundeservice og kulturbygging. Modellen har fire hoveddeler som spiller på lag; Medarbeiderutvikling, Lederutvikling, Struktur og praktisk gjennomføring og fire målekriterier for resultat. Modellen brukes hos mange av mine kunder i dag på litt ulike måter.

 

Media

I 2009 var jeg første gang på radio (Kveldsåpent på P1) og fortalte om presentasjonsteknikk. Litt rart å sitte alene i studio når programleder satt i Trondheim, men det var morsomt og jeg fikk mye positive tilbakemeldinger.

Er litt forsiktig med hva jeg ønsker å profileres gjennom, så neste gang på radio var på Ekko i 2013 hvor temaet som ble diskutert var «Telefonselgere». Fikk mange henvendelser i etterkant og mange telefonselgere har i etterkant fått opplæring fra meg på grunn av NRK radio.

 

Build-to-Grow

Forskningsparken og Build-to-grow tok kontakt med meg for å lage et salgsopplegg for gründerbedrifter. Opplegget måtte lages etter deres mal og ønsker og var satt sammen av forelesning, flere workshoper og oppfølging. Mange av gründerbedriftene har jeg oppfølging med den dag i dag. Du finner flere videoer fra samarbeidet ved å søke på navnet mitt og "salg" på YouTube,

 

Norges Skiforbund

Jeg har arbeidet med Idrettsforbundet i 8 år, og har samarbeidet med Norges Håndballforbund, Norsk Toppfotball (Cupfinaleseminaret to ganger), Norges Svømmeforbund, Anti-Doping Norge og mange flere i idrettsfamilien. Og i 2015 fikk jeg en henvendelse fra Norges Skiforbund som har betydd så mye for meg i oppveksten. Ble veldig glad for hvordan de på egen hånd hadde presentert meg og introduksjonen var:

Hvordan behandler vi mennesker?

Oddvar Johnsen har i mange år jobbet med kommunikasjon og mennesker. Johnsen har vært og er engasjert av flere av landets største bedrifter. Johnsen har en eventyrlig formidlingsevne, kombinert med kunnskap og dagligdagse eksempler på hvordan vi bedre kan behandle mennesker. Kanskje får vi noen nyttige tips, og kanskje møter vi oss selv litt i døra. Vi gleder oss enormt til å ta imot Oddvar.

 

Årets nykommer, beste foredrag på kundeservicedagene

Etter å ha deltatt på store seminarer som foredragsholder i Norge og internasjonalt i nesten 20 år, så vant jeg min første utmerkelse i 2014. Da ble jeg kåret til «Årets nykommer» av Confex, og det satte jeg stor pris på -ble litt stolt også!

 

Konferansier for Kundeservicedagene

Min første jobb som Konferansier for et stort seminar ble gjennomført i 2015. På Kundeservicedagene i regi av Tekna og TNSGallup på Gardermoen med 33 foredragsholdere og over 300 deltakere ble det litt av en ilddåp! Å passe tid, struktur og introduksjon for så mange mennesker over to dager var litt av en oppgave og må innrømme at jeg var både sliten, glad og stolt når den var gjennomført.

 

Samarbeide med Confex og Athenas

Mye av min tid går med til å følge opp eksisterende kunder og lage gode utviklingsplaner sammen med dem. Jeg holder også mange seminarer for de som kjenner meg fra tidligere oppdrag. For å utvikle meg videre og til å treffe nye kunder har jeg valgt å samarbeide med de beste i bransjen innen seminarer og foredrag. Jeg er veldig glade for det samarbeidet vi har skapt, og de fleste av mine åpne kurs kan du melde deg på gjennom dem direkte. Mange som leser dette har nok funnet meg gjennom disse samarbeidene, da jeg ikke er så glad i å markedsføre meg selv i media.